Johnnie Walker Red Label 20cl

Johnnie Walker Red Label is een blended whisky samengesteld uit c.a.35% grain whisky en malt whisky. Dit is een non aged whisky, voor het maken van de blending worden de whiskies van diverse leeftijden en vaten gebruikt om tot de standaard smaak te komen. Johnnie Walker in wereld een van de meest bekende blended whiskies. Veelal gebruikt in de mix of on the rocks.

Meer details

3151
Nieuw product

€ 7,19

Direct Leverbaar

- +

Toeveoegen aan vergelijking

 
Productinformatie

Johnnie Walker is een producent van samengestelde Schotse whisky's. Het wordt in 200 landen verkocht en is daarmee de meest verspreide whisky. Het bedrijf verkoopt jaarlijks 120 miljoen flessen. Het merk is in handen van Diageo, een multinational op het gebied van alcoholische dranken.

De oorsprong van het bedrijf ligt in de levensmiddelenzaak van John Walker in het Schotse Kilmarnock. Vanaf 1820 besloot Walker om ook whisky in zijn zaak te verkopen. In die tijd was het gebruikelijk dat boeren hun eigen whisky stookten. Deze whisky's waren vaak zeer wisselend van kwaliteit en samenstelling. John Walker was een van de eersten die verschillende whisky's met elkaar mengde (blenden) om zo een consistentere kwaliteit te verkrijgen. Hij zou later zelfs graanwhisky toevoegen aan de maltblend, waardoor de drank lichter werd en goedkoper te produceren. Het blenden van graan- en maltwhisky's zou vanaf het einde van de 19e eeuw gebruikelijk worden, en tegenwoordig bestaat 85% van de markt uit blends.

Na zijn dood in 1857, leggen Johns zoon Alexander en zijn kleinzoon Alexander II zich helemaal toe op het produceren van whisky. In 1870 wordt de kenmerkende vierkante fles geïntroduceerd, samen met het label dat altijd onder een hoek van 24 graden op de fles is geplakt. Vanaf 1908 krijgt de whisky de officiële benaming "Johnnie Walker Whisky" en doet het logo van de "striding man" met de slogan "Born 1820 - Still going strong!" zijn intrede.

 
Productkenmerken
Inhoud 20cl
Land Schotland
Alcohol Percentage 40%
Merk Johnnie Walker
Soort Whisky
Type Blended

30 andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0

No products

To be determined Shipping
€ 0,00 Total

Betalen