Bowmore 18 Years Single Malt 70cl

Bowmore 18 Years een combinatie van rijp fruit, donkere chocolade en Islay smoke. Met de hand geselecteerd uit de beste vaten geeft deze perfect gebalanceerde malt. De whisky heeft de klassieke karakter van Bowmore, lichte rook, karamel, chocolade, rijp fruit en zeer complex. Een mooie lange gebalanceerde afdronk.

Meer details

2207
Nieuw product

€ 95,99

Direct Leverbaar

- +

Toeveoegen aan vergelijking

 
Productinformatie

Bowmore is een Schotse Islay single malt whisky. De distilleerderij is in 1779 gebouwd, en is te vinden in de gelijknamige plaats. Bowmore is de oudste legale whiskydistilleerderij op het eiland Islay. De eigenaar is Morrison Bowmore, dat in handen is van het Japanse Suntory. Bowmore heeft een ongebruikelijk lange lijst van whiskies, van diverse leeftijden.

Het water van de distilleerderij is afkomstig van de rivier de Laggan. Bowmore heeft een mash tun met een inhoud van acht ton en zes washbacks. Het distilleren gebeurt met twee wash stills met een capaciteit van 30.940 liter en twee spirit stills met een capaciteit van resp. 14.750 en 14.637 liter die door middel van stoom worden verhit. Per jaar wordt ongeveer 1.700.000 liter alcohol geproduceerd.
Alle whisky die onder eigen merk verhandeld wordt, wordt op het eiland Islay gerijpt.
Bowmore whisky wordt ook gebruikt in blended whisky's zoals "Black Bottle", "Rob Roy" en "Islay Hallmark".

 
Productkenmerken
Producent |Land
Inhoud 70cl
Land Schotland
Alcohol Percentage 43%
Merk Bowmore
Soort Whisky
Streek Islay
Type Single Malt
Leeftijd 18 Jaar
Soort / Type Single Malt

30 andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0

No products

To be determined Shipping
€ 0,00 Total

Betalen