Ardbeg Perpetuum Single Malt 70cl

Ardbeg Perpetuum is een limited release welke in 2015 op de markt is gekomen. Deze whisky is ode aan het 200 jarig bestaan van de Ardbeg distilleerderij en geleverd in een beperkte oplage. Een Non Aged Single Malt gelagerd op Bourbon en Sherry Casks. Een zeer complexe Single Malt met intens karakter, robust, turf (55 PPM), rook, kaneel.

Meer details

2835
Nieuw product

€ 229,00

Dit product is niet meer op voorraad

Toeveoegen aan vergelijking

 
Productinformatie

Ardbeg Perpetuum is ode aan het 200 jarig bestaan van de Ardbeg distilleerderij en geleverd in een beperkte oplage uitgebracht in 2015. Een Non Aged Single Malt gelagerd op Bourbon en Sherry Casks. Een zeer complexe Single Malt met intens karakter, robust, turf (55 PPM), rook, kaneel.

Ardbeg is een Schotse single malt whisky. Ardbeg is een van de drie nog werkende distilleerderijen aan de zuidkust van het eiland Islay. Ardbeg zegt de turfachtigste Islay-whisky te zijn, en mout zijn gerst in Port Ellen. De distilleerderijmanager is Michael 'Mickey' Heads. 

De oorsprong van de distilleerderij is terug te voeren naar het jaar 1794. Toentertijd was Ardbeg een illegale distilleerderij, maar de productie moest gestaakt worden na een inval door douanebeambten, die in Schotland waken over de accijnsbelastingen. De legale distilleerderij werd door John McDougall gesticht, waarschijnlijk in 1815. De eerste schriftelijke documentatie over het legale Ardbeg stamt uit 1817. Tot 1959 was de distilleerderij familiebezit. Na een korte sluiting werd Ardbeg in 1989 weer geopend, maar nu zonder eigen mouterij.

In 2000 is de "Ardbeg Committee" opgericht met als doel de whisky onder de aandacht te brengen bij liefhebbers en een nieuwe sluiting te voorkomen. Iedereen kan lid worden van deze commissie via de website van Ardbeg (zie onder). Soms worden voor leden van de commissie speciale bottelingen uitgegeven.

 
Productkenmerken
Inhoud 70cl
Land Schotland
Alcohol Percentage 47,4%
Merk Ardbeg
Soort Whisky
Streek Islay
Type Single Malt
Leeftijd Niet Vermeld
Soort / Type Single Malt

30 andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0

No products

To be determined Shipping
€ 0,00 Total

Betalen