Ardbeg An Oa Single Malt 70cl

Ardbeg An Oa, de laatste toevoeging aan de Ardbeg The Ultimate range. Samengesteld uit de whiskies van Pedro Ximinez, kruidige gebrande Virgen Oak en ex-bourbon vatten. Het resultaat is krachtige rokerig, heerlijke zachte zoetheid, met tonen van karamel, anijs, banaan en perzik. In de smaak zoetheid, toffee, anijs en kaneel met hout tonen. Een mooie zachte zoete rokerige afdronk.

Meer details

3431
Nieuw product

€ 57,49

Direct Leverbaar

- +

Toeveoegen aan vergelijking

 
Productinformatie

Ardbeg is een Schotse single malt whisky. Ardbeg is een van de drie nog werkende distilleerderijen aan de zuidkust van het eiland Islay. Ardbeg zegt de turfachtigste Islay-whisky te zijn, en mout zijn gerst in Port Ellen. De distilleerderijmanager is Michael 'Mickey' Heads. 

De oorsprong van de distilleerderij is terug te voeren naar het jaar 1794. Toentertijd was Ardbeg een illegale distilleerderij, maar de productie moest gestaakt worden na een inval door douanebeambten, die in Schotland waken over de accijnsbelastingen. De legale distilleerderij werd door John McDougall gesticht, waarschijnlijk in 1815. De eerste schriftelijke documentatie over het legale Ardbeg stamt uit 1817. Tot 1959 was de distilleerderij familiebezit. Na een korte sluiting werd Ardbeg in 1989 weer geopend, maar nu zonder eigen mouterij.

In 2000 is de "Ardbeg Committee" opgericht met als doel de whisky onder de aandacht te brengen bij liefhebbers en een nieuwe sluiting te voorkomen. Iedereen kan lid worden van deze commissie via de website van Ardbeg (zie onder). Soms worden voor leden van de commissie speciale bottelingen uitgegeven.

 
Productkenmerken
Inhoud 70cl
Land Schotland
Alcohol Percentage 46,6%
Merk Ardbeg
Soort Whisky
Type Single Malt
Leeftijd Niet Vermeld

30 andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0

No products

To be determined Shipping
€ 0,00 Total

Betalen