Ardbeg 10 Years Single Malt 70cl

Arbeg 10 Years is de bassis van The Ultimate range. Een volle complexe harmonieuze peated islay whisky met een licht zoetheid. Intense turf met tonen van pepers, citroen, banaan, kaneel en cappuccino. Een whisky met een mooie lange rokerige afdronk met hints van gebrande amandelen, espresso en peer.

Meer details

3610
Nieuw product

€ 59,99

Direct Leverbaar

- +

Toeveoegen aan vergelijking

 
Productinformatie

Ardbeg is een Schotse single malt whisky. Ardbeg is een van de drie nog werkende distilleerderijen aan de zuidkust van het eiland Islay. Ardbeg zegt de turfachtigste Islay-whisky te zijn, en mout zijn gerst in Port Ellen. De distilleerderijmanager is Michael 'Mickey' Heads. 

De oorsprong van de distilleerderij is terug te voeren naar het jaar 1794. Toentertijd was Ardbeg een illegale distilleerderij, maar de productie moest gestaakt worden na een inval door douanebeambten, die in Schotland waken over de accijnsbelastingen. De legale distilleerderij werd door John McDougall gesticht, waarschijnlijk in 1815. De eerste schriftelijke documentatie over het legale Ardbeg stamt uit 1817. Tot 1959 was de distilleerderij familiebezit. Na een korte sluiting werd Ardbeg in 1989 weer geopend, maar nu zonder eigen mouterij.

In 2000 is de "Ardbeg Committee" opgericht met als doel de whisky onder de aandacht te brengen bij liefhebbers en een nieuwe sluiting te voorkomen. Iedereen kan lid worden van deze commissie via de website van Ardbeg (zie onder). Soms worden voor leden van de commissie speciale bottelingen uitgegeven.

 
Productkenmerken
Inhoud 70cl
Land Schotland
Alcohol Percentage 46%
Merk Ardbeg
Soort Whisky
Streek Islay
Oogstjaar 10 Years
Type Single Malt
Leeftijd 10 Jaar
Soort / Type Single Malt

30 andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0

No products

To be determined Shipping
€ 0,00 Total

Betalen